Νεότητα - Κατηχητικά


Στην Ενορία μας λειτουργούν κανονικά κατά την διάρκεια του έτους κατηχητικά σχολεία επιμεριζόμενα στα εξής τμήματα: 


α) Κατηχητικό παιδιών προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού ( Α' , Β', Γ'  και Δ'), κάθε Κυριακή και ώρα 11:00


β) Κατηχητικό παιδιών των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Δημοτικού (Ε'  και  ΣΤ' ),  κάθε Κυριακή και ώρα 11:00 


γ) Κατηχητικό παιδιών Γυμνασίου και  Λυκείου, κάθε Κυριακή και ώρα 12:00 


δ) Τμήμα ενηλίκων (εσπερινές ομιλίες), κάθε Δευτέρα και ώρα 17.00


Την ευθύνη του κατηχητικού έργου έχουν αναλάβει  οι Ιερείς του Ναού καθώς και η κατηχήτρια της Ενορίας μας, κα Αθηνά Γερμάνη. 

**********************************

*************Από την Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών της Ενορίας μας.

***********

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  παρουσίασαν μια πολύ όμορφη  Χριστουγεννιάτικη Εορτή, για την προετοιμασία της οποίας όλα τα παιδιά κοπίασαν επί αρκετές εβδομάδες, με την βοήθεια και την καθοδήγηση των δύο Ιερέων  της Ενορίας, της κατηχήτριας  κας Αθηνάς Γερμάνη   καθώς και της συνεργάτιδας του εν γένει κατηχητικού έργου κας Φωτεινής Τσακμάκη, η οποία ως μουσικός ανέλαβε και  την προετοιμασία της χορωδίας.

Μέσα από τα πολύ ωραία ποιήματα, τα πολύ  παραστατικά θεατρικά δρώμενα και από τα γεμάτα κέφι και ζωντάνια Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα παιδιά έδωσαν πολλά και άκρως διδακτικά μηνύματα ενόψει της μεγάλης Δεσποτική Εορτής Των Χριστουγέννων.

Αξίζουν πολλές ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, τα οποία αντιστέκονται στο ρεύμα της λεγόμενης "Νέας Εποχής"  και πυκνώνουν τις τάξεις του κατηχητικού, παραμένουν κοντά στην Εκκλησία και κρατούν την ζωή τους συνδεδεμένη με τον Χριστό. Η Παναγία να τα έχει πάντα υπό την Σκέπη Της και να τα προστατεύει. ********************