Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 18:31

Από την Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών η πρώτη Θεία Λειτουργία για την νέα χρονιά, η οποία ανέτειλε με την χάρη του Θεού. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας μας π. Στέφανος, ο οποίος και ανέγνωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιερωνύμου.  

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, όπως επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και του λαού μας, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα και ακολούθως μοιράστηκαν κομμάτια σε όλο το εκκλησίασμα.

Ο π. Στέφανος ομιλήσας δια θερμών λόγων ευχαρίστησε  τον απουσιάζοντα, λόγω κάλυψης ενός εκ των πολλών  εφημεριακών κενών,  προϊστάμενο της Ενορίας μας π. Άνθιμο για την μεγάλη, διαρκή και ακάματη προσφορά του στην Ενορία και στο διαρκώς επιτελούμενο έργο καθώς και τους Ιεροψάλτες, τους Νεωκόρους, τους Επιτρόπους και τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ερανικής επιτροπής για την πολύτιμη συμβολή τους στην πορεία της Ενορίας.

Επαίνεσε τους ευλαβείς Χριστιανούς της Ενορίας αλλά και της Λάρισας γενικότερα, οι οποίοι αγαπούν, τιμούν και μεγαλύνουν το Πάνσεπτο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Ιερέων και της Ενορίας.

Μνημόνευσε ενώπιον πάντων και επικαλέστηκε για όλους μας την ευχή του αειμνήστου πνευματικού του πατρός Ιερέως Βασιλείου Πραβήτα, ενός αγίου Ιερέως από την Αρναία της Χαλκιδικής, ο οποίος διακόνησε με αυτοθυσία την Εκκλησία και τον Πιστό Λαό του Θεού, επ' ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του. Με αφορμή δε αυτήν την αναφορά ο π. Στέφανος τόνισε την ύψιστη αξία της Αγίας Ιερωσύνης για την Εκκλησία και τους Πιστούς και εκάλεσε όλους σε εγρήγορση ενόψει του πολέμου που δέχεται ο Ιερός Κλήρος. 

Τέλος ευχόμενος για το νέο έτος προέτρεψε όλους να κάνουμε αρχή για νέους πνευματικούς αγώνες, ώστε να μην αφήσουμε την νέα χρονιά να παρέλθει ανεκμετάλλευτη, αλλά να αγωνιστούμε, να προσεγγίσουμε όσο μπορούμε τον Κύριο και να επιδιώκουμε διαρκώς την αιωνιότητα που Εκείνος μας χαρίζει. 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech