Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 21:13

Από την Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου

Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, τελέσθηκε στον Κάτω Ιερό Ναό κατά την Αγιορείτικη Τάξη η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσαν οι δυο ιερείς της Ενορίας, π. Άνθιμος και π. Στέφανος, ενώ τους ύμνους και τα αναγνώσματα απέδωσαν για μια ακόμη φορά θαυμάσια οι δύο Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού πλαισιούμενοι από ευσεβείς Αναγνώστες - βοηθούς ψάλτες.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου καθώς και στο γεγονός ότι ο Άγιος Αρσένιος αποτελεί μια ακόμη σύγχρονη απόδειξη ότι η αγιότητα είναι εφικτή από όλους  και σε κάθε εποχή. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του ευσεβούς λαού, ο οποίος γέμισε τον Ιερό Ναό και παρέμεινε μέχρι την απόλυση της Αγρυπνίας.

Η πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα του κάτω Ναού, η ωραία ψαλμωδία, αλλά κυρίως η ευλογία και η χάρη του Αγίου έκαναν όλο το εκκλησίασμα να ταξιδέψει νοερά στην αγιασμένη γη της Καππαδοκίας, εκεί που γεννήθηκε, έζησε και ιερούργησε ο Άγιος μέχρι την ώρα του ξεριζωμού.  Ο Θεός να μας αξιώσει να τιμήσουμε τον Άγιο και του χρόνου. Ας έχουμε όλοι την ευχή και τις πρεσβείες του προς τον Κύριο. 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 37 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech