Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:09

Aπό την Εορτή του Αγίου Στεφάνου

Πανηγυρικά εορτάσθηκε και φέτος στην Ενορία μας η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο εφημέριος της Ενορίας μας π. Στέφανος. 

Τον εόρτιο Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο πατήρ Στέφανος με τον πατέρα Άνθιμο, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο του τιμωμένου μεγάλου Αγίου, στην ομολογία και το Μαρτύριό Του, ενώ ευχήθηκε διά θερμών λόγων και στον εορτάζοντα πατέρα Στέφανο. 

Στην αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου συμμετείχαν και ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού μας Ναού πατήρ Ραφαήλ καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης πατήρ Χρήστος, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον πατέρα Στέφανο. 

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Στέφανος ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους τους παρευρισκομένους Ιερείς, Ιεροψάλτες, Συμβούλια του Ιερού Ναού, αλλά και όλους τους Ενορίτες οι οποίοι προσήλθαν να συνεορτάσουν τον Πρωτομάρτυρα. Κάλεσε όλους να έχουν ως πρότυπο  τον Άγιο Στέφανο στους πνευματικούς αγώνες και να μιμηθούν το Μαρτυρικό Του πνεύμα, στα δύσκολα χρόνια που διάγουμε και στα οποία  τόσο η Ορθοδοξία όσο και η Ελλάδα βάλλονται πανταχόθεν. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: 

" Απέναντι σε καθέναν που προσπαθεί να μας καταβάλει και να μας κάνει να φύγουμε από τον Χριστό, εμείς έχουμε χρέος και καθήκον να απαντήσουμε με το θάρρος και την  παρρησία του Αγίου Στεφάνου  και να μείνουμε αμετακίνητοι στον δρόμο που πρώτος εκείνος μετά τον Ένα έδειξε"  

Η χάρη του Πρωτομάρτυρα να ευλογεί και να σκέπει τον εορτάζοντα π. Στέφανο και όλους μας. Αμήν!

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech