Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:02

Από την Ιερά Πανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου

Η Ενορία μας εόρτασε και φέτος πανηγυρικά την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο Κυρίας Θεοτόκου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατήρ Αχίλλιος, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στα βαθιά θεολογικά νοήματα της Εορτής ενώ μετέφερε και τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ιγνατίου. 

Το πρωί της  κυριωνύμου ημέρας στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή  των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών της Ιεράς μητροπόλεως Βεροίας πατρός Σωσιπάτρου και Πατρός Γρηγορίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προϊσταμένου  της Ενορίας μας πατρός Ανθίμου και ήλθαν από την ευλογημένη γη της Μακεδονίας για να συμμετάσχουν στην Ιερά Πανήγυρη και του προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού πατρός Ραφαήλ.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο προεξάρχων πατήρ Σωσίπατρος, ο οποίος κατά την απόλυση, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ κ. Ιγνάτιο και τον πατέρα Άνθιμο για την πρόσκληση και την φιλοξενία,  συγκίνησε όλο το Εκκλησίασμα  κάνοντας αναφορά στην Μακεδονία και την μακραίωνη ιστορία Της, την οποία κάποιοι επιδιώκουν να την πλαστογραφήσουν και λέγοντας  με παρρησία ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει πάντοτε υπό την κραταιά Σκέπη της Παναγίας Μητέρας μας.    

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 info@panagialarisis.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 34 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2018 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech