Εορτή Κατηχητικών για την Εθνική μας Παλιγγενεσία

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Τα παιδιά των κατηχητικών όλων των βαθμίδων με την βοήθεια και καθοδήγηση των Ιερέων της Ενορίας μας πατρός Ανθίμου και πατρός Στεφάνου, καθώς και της κατηχήτριας κας Αθηνάς Γερμάνη, με ποιήματα, με θεατρικά δρώμενα και με συγκινητικά και γεμάτα παλμό τραγούδια μας ταξίδεψαν πίσω στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στα ένδοξα χρόνια του Αγώνα, ο οποίος οδήγησε την Πατρίδα στην πολυπόθητη Ελευθερία.

Για μια ακόμη φορά τα παιδιά, μας δίδαξαν ιστορία και υπενθύμισαν σε όλους μας το Ιερό Χρέος, που έχουμε απέναντι στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα :

Να Την κρατήσουμε Ορθόδοξη και Ελεύθερη, όπως μας Την παρέδωσαν!

Ιδιαίτερη συγκίνηση και έντονο αίσθημα εθνικής ανάτασης προκάλεσαν σε όλους μας  τα τραγούδια με αναφορά στην Μακεδονία μας,  τα οποία τα παιδιά τραγούδησαν με στεντόρεια φωνή και γεμάτη εθνική υπερηφάνεια καρδιά:

" Μακεδονία Ξακουστή" , " Έχω μια Πατρίδα "  και το " Μην παραχαράσσετε την ιστορία!"  

Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουν τα Κατηχητικά Σχολεία της Παναγίας μας προς πάσα κατεύθυνση:

 

Πως  όσο και να προσπαθήσουν  κάποιοι, ο,τι κι αν κάνουν,  η Ιστορία ΔΕΝ αλλάζει και ΔΕΝ παραχαράσσεται!

Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι δική μας! 

 

Όσο η Πατρίδα έχει τέτοια άξια τέκνα, τα οποία έχουν γεμάτη την ψυχή τους με Χριστό και Ελλάδα, δεν έχει να φοβάται τίποτε και κανέναν! 

Λίγο πριν το τέλος της εορτής, τον λόγο έλαβε ο π. Άνθιμος, ο οποίος ευχαρίστησε και επαίνεσε τα παιδιά για τις καρποφόρες προσπάθειες τους και κάλεσε όλους μας να ακούσουμε την φωνή τους, να διδαχθούμε από την Ιστορία μας, να πορευόμαστε με Πίστη στον Θεό και ελπίδα στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας, την Μάνα μας Παναγία, στην οποία το Έθνος μας οφείλει τα πάντα και με την οποία άρρηκτα συνδέονται και οι δύο Εθνικές Εορτές της Πατρίδος μας.

Η εορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και με την υπόσχεση να δώσουμε όλοι το παρόν το απόγευμα της Πανηγύρεως της Ενορίας μας, στην γεμάτη εθνικό παλμό Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας μας, κρατώντας ψηλά τις Σημαίες της Πίστεως και της Πατρίδος.

 

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η Ορθόδοξη Νεολαία της Πατρίδος!

 

 

 

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.gr

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 281 επισκέπτες και κανένα μέλος