Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και συμμετοχή πλήθους Πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην Ενορία μας η Αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και των κακοδοξιών. 

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού π. Άνθιμος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην Θεολογία των Ιερών Εικόνων και στο γεγονός ότι η Ορθοδοξία πρέπει να συνεπάγεται και ορθοπραξία για καθέναν, που θέλει να λέγεται Ορθόδοξος Χριστιανός. Έκανε επίσης λόγο για τον θρίαμβο της Πίστεως εναντίον των αιρέσεων και τότε και τώρα μεταφέροντας τους λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου ότι  η Εκκλησία μπορεί να κλυδωνίζεται αλλά ποτέ δεν καταποντίζεται, μπορεί να πλήττεται από πολλούς εχθρούς,  αλλά ποτέ δεν ηττάται. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ιερά Λιτανεία των Εικόνων με την συμμετοχή των καλλικελάδων Ιεροψαλτών, των αναγνωστών και ιεροπαίδων του Ιερού Ναού και πολλών παιδιών των κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, τα οποία με τα Εικονίσματα στα χέρια σχημάτισαν μια μεγάλη πομπή. Η λιτάνευση τελέσθηκε κατά την τάξη των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας με την τμηματική ανάγνωση του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Στο τέλος της λιτανείας και πριν την απόλυση όλο το Εκκλησίασμα κρατώντας Εικονίσματα στα χέρια με την προτροπή του π. Ανθίμου έψαλε το Τη Υπερμάχω μεγαλύνοντας έτσι το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας και προστάτιδος κάθε πιστού Χριστιανού.  

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου τελέσθηκε πανηγυρικά στην Ενορία μας η Ιερά Ακολουθία της Α΄Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Την Ιερά Ακολουθία ετέλεσαν οι δύο Ιερείς της Ενορίας μας π. Άνθιμος και π. Στέφανος, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος αναφερόμενος στην σύνδεση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου με την ημέρα και το γεγονός του Ευαγγελισμού , το οποίο  αποτελεί και το θεολογικό υπόβαθρο της λαοφιλούς αυτής Ιεράς Ακολουθίας, καθώς και στα πάμπολλα πνευματικά μηνύματα του πρώτου Οίκου των Χαιρετισμών. 

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του ευσεβούς λαού του Θεού, ο οποίος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να τιμήσει και πάλι την Κυρία Θεοτόκο και να λάβει την Χάρη και την Ευλογία Της .

 

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 08:10

Από την Εορτή των Θεοφανείων

Μεγαλοπρεπώς και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ενορία μας. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν οι δύο Ιερείς της Ενορίας μας, π. Άνθιμος και π. Στέφανος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την Θεία Κοινωνία σχηματίστηκε πομπή εντός του Ιερού Ναού και οι Ιερείς συνοδεία εξαπτερύγων και λαμπάδων πορεύθηκαν βαστάζοντας τον Τίμιο Σταυρό στον σολέα, όπου ήταν ευτρεπισμένο το δοχείο του Αγιασμού, για να τελέσουν τον Μεγάλο Αγιασμό. 

Λίγο πριν την απόλυση ο πατήρ Άνθιμος  διευκρίνισε  κάποιες ουσιώδεις λεπτομέρειες περί του Μεγάλου Αγιασμού, οι οποίες είναι άγνωστες σε πολλούς και ευχήθηκε σε όλους μας καλό φωτισμό και κάθε προκοπή για την νέα χρονιά. 

Συγκινητική ήταν η αθρόα προσέλευση των ευσεβών Χριστιανών και η συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, παρά το δριμύ ψύχος και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην Λάρισα, λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών. 

 

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών η πρώτη Θεία Λειτουργία για την νέα χρονιά, η οποία ανέτειλε με την χάρη του Θεού. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας μας π. Στέφανος, ο οποίος και ανέγνωσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιερωνύμου.  

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, όπως επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και του λαού μας, ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα και ακολούθως μοιράστηκαν κομμάτια σε όλο το εκκλησίασμα.

Ο π. Στέφανος ομιλήσας δια θερμών λόγων ευχαρίστησε  τον απουσιάζοντα, λόγω κάλυψης ενός εκ των πολλών  εφημεριακών κενών,  προϊστάμενο της Ενορίας μας π. Άνθιμο για την μεγάλη, διαρκή και ακάματη προσφορά του στην Ενορία και στο διαρκώς επιτελούμενο έργο καθώς και τους Ιεροψάλτες, τους Νεωκόρους, τους Επιτρόπους και τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ερανικής επιτροπής για την πολύτιμη συμβολή τους στην πορεία της Ενορίας.

Επαίνεσε τους ευλαβείς Χριστιανούς της Ενορίας αλλά και της Λάρισας γενικότερα, οι οποίοι αγαπούν, τιμούν και μεγαλύνουν το Πάνσεπτο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Ιερέων και της Ενορίας.

Μνημόνευσε ενώπιον πάντων και επικαλέστηκε για όλους μας την ευχή του αειμνήστου πνευματικού του πατρός Ιερέως Βασιλείου Πραβήτα, ενός αγίου Ιερέως από την Αρναία της Χαλκιδικής, ο οποίος διακόνησε με αυτοθυσία την Εκκλησία και τον Πιστό Λαό του Θεού, επ' ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του. Με αφορμή δε αυτήν την αναφορά ο π. Στέφανος τόνισε την ύψιστη αξία της Αγίας Ιερωσύνης για την Εκκλησία και τους Πιστούς και εκάλεσε όλους σε εγρήγορση ενόψει του πολέμου που δέχεται ο Ιερός Κλήρος. 

Τέλος ευχόμενος για το νέο έτος προέτρεψε όλους να κάνουμε αρχή για νέους πνευματικούς αγώνες, ώστε να μην αφήσουμε την νέα χρονιά να παρέλθει ανεκμετάλλευτη, αλλά να αγωνιστούμε, να προσεγγίσουμε όσο μπορούμε τον Κύριο και να επιδιώκουμε διαρκώς την αιωνιότητα που Εκείνος μας χαρίζει. 

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 15:36

Από την Εορτή του Αγίου Στεφάνου

Την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, κατά την οποία εορτάζει ο εφημέριος της Ενορίας μας, π. Στέφανος, τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και Πανηγυρικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή του προϊσταμένου της Ενορίας μας π.Ανθίμου, του προϊσταμένου της Ενορίας της Ραχούλας, π. Δωροθέου και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης π. Χρήστου, ενώ πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν συμπροσευχόμενοι  ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Ραφαήλ και  της Ενορίας των Δελερίων π. Χαράλαμπος. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του βίου του Πρωτομάρτυρος, στο Μαρτύριό Του καθώς και στην συγχώρεση που έδωσε στους λιθάζοντες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου, και εν συνεχεία δια θερμών λόγων ευχήθηκε στον εορτάζοντα πατέρα Στέφανο. 

Λίγο πριν την απόλυση τελέσθηκε η αρτοκλασία και κατά το Χαλκιδικιώτικο έθιμο ευλογήθηκαν και τα γλυκά, τα οποία μοιράστηκαν στο Εκκλησίασμα. 

Προ  του "Δι' ευχών" ο π. Στέφανος διά θερμών λόγων ευχαρίστησε  όλους  για την συμμετοχή τους στην λατρευτική πανηγυρική σύναξη προς τιμήν του Πρωτομάρτυρα και εκάλεσε όλους μας να προσπαθήσουμε να Του μοιάσουμε στο θάρρος και την επιμονή, στην παρρησία και την υπομονή κάθε φορά που θα χτυπούν και εμάς οι λίθοι του κόσμου  και  κάνοντας μνεία της ιδιαιτέρας Πατρίδας του, της Αρναίας της Χαλκιδικής, η οποία  ευρίσκεται στην καρδιά της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η οποία έχει Μητροπολιτικό Ναό αφιερωμένο στον Πρωτομάρτυρα, ευχήθηκε ο Άγιος Στέφανος να σκεπάζει με τη χάρη Του πάντοτε  την Πατρίδα μας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους καιρούς που διάγουμε. 

  

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων τελέσθηκε πανηγυρικά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου, από τους δύο Ιερείς της Ενορίας μας π. Άνθιμο και π. Στέφανο.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Κάτω Ιερό Ναό, κατά ευλογημένο έθος της Ενορίας μας, ώστε να λειτουργείται και το Θυσιαστήριο του κάτω Ιερού Ναού σε μια Θεομητορική Εορτή, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες Πανηγύρεις της Παναγίας  μας τελούνται στον επάνω Ιερό Ναό. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο προϊστάμενος της Ενορίας, π. Άνθιμος, ο οποίος, αφού ανέλυσε το νόημα της Εορτής της Συνάξεως, αναφέρθηκε  λεπτομερώς και επί τη βάσει Πατερικών και Παλαιοδιαθηκικών πηγών στο Πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας και στην κορυφαία και μοναδική συμβολή Της στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας, ευχόμενος πλούσια την ευλογία Της σε όλους.  

Στο τέλος της Ακολουθίας τελέσθηκε από τους Ιερείς μας Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Ιγνατίου, επί τη συμπληρώσει έξι μηνών από της προς Κύριον εκδημίας Του.  

 

Το ευλογημένο ξημέρωμα των Χριστουγέννων, οι καμπάνες της Παναγίας μας χτυπώντας χαρμόσυνα κάλεσαν όλους μας να συγκεντρωθούμε στον Ναό για τον εόρτιο Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιάκωβος Πιτσίλκας, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο της Ενορίας μας π. Άνθιμο.

Συγκινητική ήταν για μια ακόμη χρονιά η αθρόα προσέλευση του Πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος κατέκλυσε τον Ιερό μας Ναό, γεγονός το οποίο συγκίνησε ιδιαιτέρως τον προεξάρχοντα, ο οποίος λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τις μάνες των μικρών παιδιών, που υποβλήθηκαν στον μεγάλο κόπο να τα ετοιμάσουν και να τα φέρουν να κοινωνήσουν στην Μεγάλη Δεσποτική Εορτή, όπως επιτάσσει η παράδοση, που παραλάβαμε από τους ευλαβείς προγόνους μας. 

Ας δοξάσουμε τον Κύριο, που για μια ακόμη χρονιά μας άξιωσε να εορτάσουμε Χριστούγεννα, ας μεγαλύνουμε την Κυρία Θεοτόκο και ας Την παρακαλέσουμε θερμά να  έχει κι εμάς πάντοτε ως "βρέφη θάλποντα"  στην αγκαλιά Της. Αμήν! 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε πανηγυρικά ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των δύο Ιερέων της Ενορίας μας, π. Ανθίμου  και π. Στεφάνου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στον Ουράνιο Άρτο με τον οποίο τρεφόταν η Κυρία Θεοτόκος στα Άγια των Αγίων και τον Άρτο της Ζωής, με τον οποίο τρέφεται κάθε Πιστός μέσα στην Αγία μας Εκκλησία.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο π. Άνθιμος αναφέρθηκε στον  εορτασμό κατ' αυτή την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας και εκάλεσε όλους σε προσευχή υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου Στρατού μας, ο οποίος αποτελεί την εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Πατρίδος μας. 

Συγκινητική ήταν για μια ακόμη φορά η αθρόα προσέλευση του Πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος κατέκλυσε  τον Ιερό Ναό ομολογώντας έτσι εμπράκτως την μεγάλη  αγάπη, τον άπειρο  σεβασμό και την εκ καρδίας τιμή προς το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.  

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκε πανηγυρικά στην Ενορία μας   Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Μετ' αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αχιλλλίου, ο οποίος ελάμπρυνε με την παρουσία Του την Ιερά μας Πανήγυρη.

Στην Ιερά Ακολουθία έλαβαν μέρος και οι Ιερείς της Ενορίας μας π. Άνθιμος και π. Στέφανος, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο π. Αχίλλιος ο οποίος απεθυνόμενος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα ανέλυσε τα μεγάλα και βαθιά θεολογικά νοήματα της Θεομητορικής αυτής Εορτής, τα σχετικά με το πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και την μοναδική  θέση που κατέχει στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας.  

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το βράδυ τελέσθηκε, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Αρσενίου του Καππαδόκου, απότμημα Ιερού Λειψάνου του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. 

Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσαν οι δύο Ιερείς της Ενορίας μας, π Άνθιμος και π. Στέφανος,  στον υπόγειο Ιερό Ναό κατά την Αγιορείτικη Τάξη, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών. Κατά τον Εσπερινό ετελέσθη η ακολουθία της Λιτής και η ευλογία της Αρτοκλασίας, ενώ κατά την διάρκεια των Αίνων έγινε η χρίση των Πιστών με λάδι από την καντήλα του Αγίου. 

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Στέφανος, αναφερόμενος στον θαυμαστό βίο του Αγίου, στην απαράμιλλη καρτερία και αποφασιστικότητά του να μείνει κοντά στον Κύριο, στο προορατικό χάρισμα με το οποίο είχε αξιωθεί καθώς και στον τρόπο και στάση ζωής που υποδεικνύει για καθέναν από μας. Αναφερόμενος δε στο δοξαστικό των Αίνων του Αγίου τόνισε χαρακτηριστικά: " Τις απαντήσεις  στα αγωνιώδη ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και κάθε Χριστιανού που αγωνίζεται πνευματικά περί του πρόσκαιρου σε τούτον τον κόσμο βίου αλλά και περί της σωτηρίας του,  τις δίνει ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, όπως άλλωστε  και όλοι οι Άγιοι της Πίστεώς μας,  με το παράδειγμα της ζωής Του, την ακλόνητη  προσκόλληση Του στον Κύριο, την ταπείνωση και την υπομονή. Ο Άγιος Αρσένιος μας δείχνει τον δρόμο! Μένει να Τον ακολουθήσουμε..."   

Λίγο πριν το τέλος ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, τα οποία μοιράστηκαν προς ευλογία των Πιστών, ενώ ο π. Άνθιμος ευχαρίστησε για την συμμετοχή στην Ιερά Αγρυπνία και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αγίου σε όλους μας. 

 

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 07:55

Από την Εθνική μας Εορτή

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου εορτάσθηκε με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών η Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και η Εθνική  μας Εορτή.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας, πατήρ Άνθιμος, ο οποίος  ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος τόσο στην κραταιά Σκέπη της Παναγίας μας, η οποία πάντοτε προστάτευε και προστατεύει το Έθνος και την Πατρίδα, όσο  και στα μεγαλειώδη κατορθώματα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας, οι οποίοι έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξης στην παγκόσμιο ιστορία.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ως ελάχιστη τιμή στους Ήρωες, ψάλαμε όλοι μαζί το "Τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό μας Ύμνο και αναφωνήσαμε με στεντόρεια φωνή: 

 

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ!"

"ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!"

"ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!"

 

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου κατόπιν σχετικής προτάσεως των μελών της Πρωτοβουλίας των Λαρισαίων για την Μακεδονία, εορτάσθηκε στην Ενορία μας με την δέουσα λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους Πιστών η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα και τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των Ηρώων Μακεδονομάχων. 

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Άνθιμος και ο π. Στέφανος. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε κατά την Θεία Λειτουργία ο π. Άνθιμος ομιλήσας επί της ευαγγελικής περικοπής, της Κυριακής του Σπορέως.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το Ιερό Μνημόσυνο για τους Ήρωες Μακεδονομάχους, κατά την διάρκεια του οποίου προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα εκφώνησε σχετική ομιλία η κα. Όλγα Αλεξίου, Φιλόλογος Καθηγήτρια, διδάσκουσα στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο βρίσκεται εντός της Ενορίας μας.

Στην εμπνευσμένη ομιλία της σκιαγράφησε θαυμάσια την ζωή και το έργο δύο εκ των κορυφαίων Μακεδονομάχων, του Παύλου Μελά και του Καπετάν -  Κώττα, ενώ έκανε σύντομη αναφορά σε πάμπολλες άλλες ένδοξες μορφές και στιγμές του Μακεδονικού Αγώνα, κατακλείοντας με το συμπέρασμα ότι η ιστορική λήθη αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, που αντιμετωπίζουμε οι Νεοέλληνες και τον οποίο μόνο μέσα από την ψηλάφηση της ζωής των Ηρώων μας και την μίμησή Τους μπορούμε να αποτρέψουμε.  

Στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κος Δημήτριος Παπαδημόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρήστος Καλομπάτσιος, τιμώντας την μνήμη των Μακεδονομάχων. 

Συγκινητική ήταν για μια ακόμη φορά, τόσο η αθρόα προσέλευση του πιστού λαού, όσο και η παρουσία των κοριτσιών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, τα οποία κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου κράτησαν την Ελληνική Σημαία ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ εντύπωση προκάλεσαν και τρεις ευσεβείς νέες κοπέλες οι οποίες προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να τιμήσουν τους ήρωες ντυμένες με την γνήσια παραδοσιακή Βλάχικη φορεσιά. 

Στο τέλος του Μνημοσύνου όλο το Εκκλησίασμα με την προτροπή του π. Ανθίμου έψαλε το " Τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό Ύμνο ενώ εν συνεχεία όλοι μαζί  αναφωνήσαμε με στεντόρεια φωνή " Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Μακεδονία!" διατρανώνοντας έτσι την αγάπη προς την Πατρίδα και τα δίκαιά Της, τα οποία τόσο πολύ αμφισβητούνται και προδίδονται  από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς επιβουλείς.   

Το λαμπρό και ένδοξο παράδειγμα των Ηρώων Μακεδονομάχων ας αποτελεί φάρο και πυξίδα για την ζωή και την πορεία του καθενός μας. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη Τους!

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών τελέσθηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερωνύμου, υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλειάδος Συνοδικών και άλλων Αρχιερέων. Ο νέος Μητροπολίτης μας  προετίμησε την σιωπή ενώπιον του μεγάλου Μυστηρίου, ενώ ο  Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εξέλεξαν στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης, και σε εξέλεξαν διότι γνωρίζουν από όλα τα χρόνια τα χαρίσματά σου και το ταπεινό του χαρακτήρος σου". "Ο Θεός σε προίκισε με χαρίσματά και τα οποία τα είδαμε κατά την διακονία σου στην Εκκλησία της Ελλάδος". 

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος εκπροσωπώντας  της Ιερά Μητρόπολη μας ο τε Πρωτοσύγκελλος π. Αχίλλιος Τσούτσουρας , ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός  και ο Αρχιδιάκονος π. Μωυσής Τάσιος. 

Πλήθος Ιερέων, Μοναχών και Πιστών τόσο από την Λάρισα όσο και από την Αθήνα προσήλθαν να αναφωνήσουν το "Άξιος" και να ευχηθούν στον νέο Ποιμενάρχη μας. 

Ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός και η Κυρία Θεοτόκος να ευλογούν τον νέο Μητροπολίτη  μας, να του δίνουν δύναμη για το δύσκολο και πολυσχιδές  έργο, που αναλαμβάνει και να αξιώσουν όλους μας να Τον υποδεχθούμε με χαρά και ενθουσιασμό την ημέρα της ενθρόνισής Του στην Λάρισα και στον Μητροπολιτικό μας Ναό του Αγίου Αχιλλίου. 

 

 "Τόν Δεσπότην καὶ Ἀρχιερέα ἡμῶν, Κύριε φύλαττε, εἰς πολλὰ ἔτη"

 

"Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου"

 

 

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 10:02

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο. 

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου ετελέσθη την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. 

Ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός να ευλογεί και να στηρίζει τον νέο μας Μητροπολίτη επ'ωφελεία της τοπικής Εκκλησίας και του Χριστεπωνύμου Πληρώματος.

 

Κλήρος και λαός ''ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ'' αναφωνούμε το

 

"Άξιος!"

 

 

Το βιογραφικό του νέου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιερωνύμου: 

 

Ὁ  Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Iερώνυμος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Νικολόπουλος τού Χρήστου καί της Μαρίας, γεννήθηκε στήν Αθήνα το 1971.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τη Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Groningen Ολλανδίας με ειδίκευση στην ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκόν Δίκαιον).
Ομιλεί την Αγγλική,τη Γερμανική,την Ολλανδική και την Τουρκική Γλώσσα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία.

Εργάσθηκε ως Δικηγόρος,παραιτούμενος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών λόγω κουράς και χειροτονίας.

Εκάρη Μοναχός τήν 7η Δεκεμβρίου 1997 στήν Ιερά Μονή Αντινίτσης Φθιώτιδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο.
Διάκονος χειροτονήθηκε τήν 14η Δεκεμβρίου 1997 απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο στόν Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Αθηνών.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στίς 6 Δεκεμβρίου 2000 απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,χειροθετηθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην.
Χειροθετήθηκε Πνευματικός την 5η Δεκεμβρίου 2002 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ Εφημεριακής θέσεως στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.Μετατεθείς στήν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπηρέτησε ως Εφημέριος και Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς Αθηνών και Εφημέριος και Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης Αθηνών.

Διηκόνησε στη Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.Κατέστη Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς του Επισκοπικού Δικαστηρίου αυτής.

Υπήρξε Συνεργάτης της Συνοδικής Ἐπιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, μέχρι του διορισμού του εἰς Β΄Γραμματέα–Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έν συνεχεία προήχθη σε Α΄Γραμματέα – Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χρημάτισε Γραμματεύς διαφόρων Ειδικών Επιτροπών,όπως Σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας,Σύνταξης Κανονισμού Εφημερίων και Διακόνων κλπ.

Διετέλεσε:

α.Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

β.Μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

γ.Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

δ.Εθελοντής Παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συγγραφικό Έργο:

1. Μετάφραση από τα Αγγλικά του Βιβλίου του Tomvan Bochove,Χρονολογώντας κι Εξακριβώνοντας.
2. Ο Διάλογος του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με τους Χίονες,μονογραφία.
3. Ο εν τω κόσμω άγαμος Κληρικός,μονογραφία.
4. Περίτων Ρασοφόρων Μοναχών,μονογραφία.
5. Αι Μητροπολιτικαί Εκλογαί του 1965,Συμβολή εις τήν ιστορίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος,μονογραφία.
6. Προσκυνητάριον Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος,(ανέκδοτον).
7. Συντάκτης ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ έτους 2015 (αποστολικά αναγνώσματα).
8. Συντάκτης ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ έτους 2016 (εὐαγγελικά αναγνώσματα).
9. Επιστημονικά Άρθρα και μελέτας σε νομικά και θεολογικά περιοδικά.
10. Ποιμαντικά άρθρα σέ εφημερίδες και περιοδικά.

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέσθηκε και φέτος στην Ενορία μας η Ιερά Πανήγυρις της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της  Παναγίας του Χάρου. 

Τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής ετέλεσαν ο εφημέριος της Ενορίας μας π. Στέφανος καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της πόλεώς μας, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο συνδέοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου με την πορεία του Έθνους, τις μεγάλες στιγμές αλλά και δοκιμασίες του και εκάλεσε όλους σε περισυλλογή, μετάνοια και ικεσία προς την Παναγία - Μητέρα μας ως την μόνη μας ελπίδα μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε. 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής ετελέσθη πανηγυρικός Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο, εφημέριο της Ραχούλας με την συμμετοχή του εφημερίου των Αγίων Αναργύρων Οικονόμου π. Αχιλλίου και του εφημερίου της Ενορίας μας π. Στεφάνου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Δωρόθεος, αναφερόμενος λεπτομερώς στα γεγονότα της Κοιμήσεως και στην εξέχουσα  θέση, που έχει η Παναγία στην ζωή κάθε Πιστού Χριστιανού. 

Συγκινητική και άκρως ενθαρρυντική ήταν για μια ακόμη φορά η αθρόα προσέλευση του ευσεβούς λαού, ο οποίος πάντοτε τιμά και μεγαλύνει την Κυρία Θεοτόκο. 

Η Παναγία μας να σκέπει πάντοτε την Πατρίδα και κάθε Πιστό, ο οποίος Την επικαλείται και να οδηγεί όλους μας στην σωτηρία! Αμήν!

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς μας Μητροπόλεως., συλλειτουργούντων του τε Πρωτοσυγκέλλου  της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αχιλλίου και του Γενικού Αρχιερατικού π. Ιγνατίου καθώς και των Ιερέων της Ενορίας μας π. Ανθίμου και π. Στεφάνου και των Ιεροδιακόνων των δύο Ιερών Μητροπόλεων.

Συγκλονιστική ήταν για μια ακόμη φορά η συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό καθώς και το προαύλιο, και ο οποίος συμμετείχε αθρόα στην Θεία Κοινωνία.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο και τον Γενικό Αρχιερατικό καθώς και τους Ιερείς της Ενορίας μας για την φιλοξενία, εξέφρασε την συγκίνησή Του για το γεγονός ότι αξιώθηκε να λειτουργήσει στον Πάνσεπτο Ναό της Παναγίας της Λάρισας, τον οποίο θεμελιώσε, εγκαινίασε και για χρόνια πολλά λειτουργούσε ο Μακαριστός Ποιμενάρχης μας κυρός Ιγνάτιος και ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου, της προστάτιδος των Χριστιανών και του Έθνους μας. 

Πριν την απόλυση του Πανηγυρικού Εσπερινού εψάλησαν ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας οι τρεις στάσεις των Θεομητορικών Εγκωμίων και τα ευλογητάρια της Εορτής και αμέσως μετά ακολούθησε η Ιερά Λιτανεία στις οδούς της Συνοικίας μας, προς Αγιασμό και Ευλογία των Πιστών. Με την επάνοδο της Λιτανείας στον Ιερό μας Ναό έγινε η απόλυση της Πανηγυρικής Ακολουθίας και ο προεξάρχων π. Νικόδημος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το ευσεβές εκκλησίασμα για την συγκινητική και ευλαβή συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας.  

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 19:41

Από τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής

Την παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Γαλιάτσου, ο οποίος απηύθυνε προς το πολυπληθέστατο εκκλησίασμα συγκινητικούς και μεστούς θεολογικών νοημάτων  λόγους για το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, αναφερόμενος στην χαροποιό Κοίμηση της Παναγίας, η οποία αποτελεί αιτία χαράς και όχι θλίψης για κάθε πιστό Χριστιανό.  

Με καμάρι και λεβεντιά τα νιάτα της Συνοικίας μας και των Κατηχητικών μας Σχολείων σήκωσαν τις Σημαίες για να συνοδεύσουν την Παναγία μας στην Λιτανεία Της! Το παράδειγμά τους ευχόμαστε να βρει κι άλλους μιμητές. Στους δύσκολους καιρούς, που διάγουμε, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ  να βάλουμε στην ψυχή και στην καρδιά μας τον Χριστό και την Ελλάδα!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Η Παναγία να σκέπει και να χαριτώνει την νεολαία μας. 

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της Πανηγύρεως τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Μεθέορτος Εσπερινός, ο Παρακλητικός Κανόνας της Ζωοδόχου Πηγής και ακολούθησε η  Ιερά Λιτανεία της τε Θαυματουγού Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας μας, των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό και της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό και αποτελεί δωρεά του Συλλόγου Φρουτεμπόρων της πόλεώς μας. 

Της Ιεράς Λιτανείας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Αχίλλιος, συμμετείχαν σ' αυτή πολλοί Ιερείς, ενώ την Θαυματουργό Εφέστιο Εικόνα έφερε καθόλη την διάρκεια της Λιτανείας ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Ιγνάτιος.  

Τις Ιερές Εικόνες συνόδευσαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας, Ιερόπαιδες του Ιερού Ναού καθώς και οι Αναγνώστες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης,  κρατώντας τα εξαπτέρυγα και τα θυμιατά, τα παιδιά των κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας καθώς και οι αναγνώστες του Ιερού Ναού, όλοι  ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας Σημαίες, τα μέλη όλων των τμημάτων χορού του Εξωραιστικού Συλλόγου της Συνοικίας μας, καθώς και οι κυρίες του Συλλλόγου Γυναικών της Συνοικίας μας επίσης ενδεδυμένες με παραδοσιακές φορεσιές. 

Ο Σύλλογος Φρουτεμπόρων της Πόλεώς μας προσέφερε , όπως κάθε χρόνο, την Αρτοκλασία και το Ύψωμα προς τιμήν της Παναγίας μας, προστάτιδος του Συλλόγου, τα οποία ευλογήθηκαν όταν η Ιερά Λιτανεία επέστρεψε στο Ναό. 

Εκ μέρους των αρχών του τόπου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κος Καλογιάννης, ο Βουλευτής Λαρίσης κος Χαρακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Συνοικίας μας  και Αντιδήμαρχος Πρασίνου κος Ζαούτσος,  αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τον οφειλόμενο σεβασμό και την Τιμή στο Πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας μας, ενώ συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή του Πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος κατέκλυσε τις οδούς της Συνοικίας απ' όπου πέρασε η Λιτανεία. 

Η Ιερά Λιτανεία ήταν για μια ακόμη φορά μεστή εθνικού παλμού και ενθουσιασμού με τα μικρά παιδιά και τους νέους να κρατούν και να ανεμίζουν με καμάρι τα λάβαρα και τις Σημαίες της Πίστεως και της Πατρίδος, δηλώνοντας έτσι προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτός ο τόπος ήταν, είναι και θα παραμείνει Ορθόδοξος και Ελεύθερος,  γεγονός που προκάλεσε την έντονη συγκίνηση όλων των συμμετεχόντων ιδιαιτέρως και εξαιτίας των δύσκολων συγκυριών για την Πατρίδα μας , λόγω του ζητήματος της Μακεδονίας μας,  της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και της πρόσφατης θυσίας του 34χρονου  Θεσσαλού Σμηναγού. Κλήρος και λαός ανέπεμψαν εκ καρδίας  δεήσεις και ικεσίες στην Κυρία Θεοτόκο να σκεπάσει με την Χάρη Της την Πατρίδα και όλους εμάς και να αποτρέπει πάντοτε ως Υπέρμαχος Στρατηγός κάθε κίνδυνο και  εχθρική επιβουλή.

Κατά την επάνοδο  στον Ιερό Ναό, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, η οποία κόσμησε και λάμπρυνε για μία ακόμη χρονιά την  Ιερά Λιτανεία παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως σε όλο το παριστάμενο πλήθος, το οποίο έψαλε τους στίχους με στεντόρεια φωνή. 

Λίγο πριν την απόλυση της Ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τους δύο Ιερείς, τα μέλη των Συμβουλίων, τους Ιεροψάλτες του Ναού, όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της Πανηγύρεως, τους  άρχοντες και  όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς για την συμμετοχή τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας μας. 

Η Χάρη Της ας μας αξιώσει και του χρόνου να πανηγυρίσουμε για την μεγάλη Εορτή Της.  

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της Ιεράς Πανηγύρεως τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος  της Εορτής και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας πατρός Αχιλλίου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς το συγκεντρωμένο πολυπληθέστατο Εκκλησίασμα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Αρχιμανδρίτης πατήρ Διονύσιος, ο οποίος με στεντόρεια φωνή απηύθυνε λόγους Πασχάλιους και Θεομητορικούς, συνδέοντας το κορυφαίο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου με το πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας και ευχήθηκε η Παναγία να μεσιτεύει πάντοτε για την Ελλάδα και το Έθνος μας και να μας κρατά με την χάρη Της πάντοτε αναστημένους και κραταιούς στην Πίστη για να πορευόμαστε στα δύσκολα χρόνια, στα οποία ζούμε. Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Αχίλλιος ευλόγησε, σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας τα Πασχάλια Αυγά και το Τυρί, ευχόμενος προς όλους πλούσια την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου της και  Ζωοδόχου Πηγής.

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου τελέσθηκε πανηγυρικά με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και μεγάλου πλήθους ευσεβών Χριστιανών ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατρος Αχιλλίου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην ιστορία της καθιερώσεως της Θεομητορικής αυτής Εορτής,  στα θαυμάσια της Ζωοδόχου Πηγής και στο πώς η Χάρη Της διαχέεται και ευλογεί κάθε Πιστό, που προσέρχεται να αντλήσει από το θαυματουργό Αγίασμά Της και να ασπασθεί την θαυματουργό Εικόνα Της.   

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου το απόγευμα και ώρα 19:30 θα τελεσθεί στην Ενορία μας η Ιερά Ακολουθία της B' Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. 

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν και συμμετάσχουν στην ωραία αυτή Ιερά Ακολουθία τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου. 

 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Ιερός Ναός θα ανοίξει στις 18:00 

 

                                                                                                                              Εκ του Ιερού Ναού

Θα μας βρείτε

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Χρυσοστόμου και Αγίου Βησσαριώνος, Λάρισα

 panagialarisis@yahoo.com

 2410532350

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος

©2019 Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. All Rights Reserved. Powered By GlobalTech